Antal: 48 stycken
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
300 g margarin eller smör
9 dl havregryn
2 dl socker
½ dl potatismjöl
Garnering:
75-100 g blockchoklad
Gör så här:
Smörj en långpanna, 30*40 cm.
Smält matfettet.
Blanda havregrynen, sockret och potatismjölet i en skål.
Häll över matfettet.
Låt svälla en stund.
Bred ut smeten i långpannan.
Gräddning:
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Skär kakan i rutor medan den ännu är varm.
Låt den kallna i pannan.
Smält chokladen till garneringen.
Doppa ena kanten på rutorna i chokladen.
Låt dem kallna, tex på smörgåspapper.
Förvaring:
Svalt i burk ca 2 veckor.
I frys ca 6 månader.