Antal: 8 stycken
Jäsning: minst 60 minuter + ca 20-30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2½ dl vatten
1 msk olivolja
1½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk olivolja
1 dl hackade fikon
1 dl hackade nötter
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen.
Rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt oljan.
Rör ner grahamsmjöl och salt.
Blanda ner vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk i minst 60 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
Pensla med olivolja och strö ut fikonbitar och nötter.
Skär i 7 centimeter breda bitar och rulla dem till rullar.
Drag i dem en aning och vrid dem.
Låt baguetterna jäsa under bakduk i ca 20-30 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.