Antal: 40 stycken
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
3/4 socker
3 tsk vaniljsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Pensling:
½-1 äggvita
Garnering:
2 msk hackad mandel eller nötter
3 msk pärlsocker
Gör så här:
Blanda matfettet, sockret, vaniljsockret och mjölet till en deg, gärna i en matberedare.
Dela degen i 3 delar lika långa som plåten.
Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
Platta ut dem så att de blir 2-3 cm breda.
Pensla dem med lätt vispad äggvita.
Strö på mandel och pärlsocker.
Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 12 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg.
Skär längderna i lätt sneda bitar medan de är varma.
Låt dem kallna på plåten.
Förvaring:
I burk 10-12 dagar.
I frys ca 3 månader.