Foodish

Mandelmusslor på rostad mandel

Av Maria - 2025-04-26 18:00

Antal: 40 stycken

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

100 g mandel, med skal
300 g vetemjöl
1.5 dl strösocker
bittermandlar, finrivna
½ tsk salt
200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna

 

Fyllning:

vispgrädde
hallonsylt

 

Gör så här:

Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg.

Låt mandlarna svalna och mixa till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv.

Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.

Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg.

Låt degen vila minst 1 timme i kyl.

Pensla mandelmusselformar med smält smör.

Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen.

Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.

Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min.

Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma.

Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards