Antal: 40 stycken
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
100 g mandel, med skal
300 g vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 bittermandlar, finrivna
½ tsk salt
200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
vispgrädde
hallonsylt
Gör så här:
Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg.
Låt mandlarna svalna och mixa till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv.
Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kyl.
Pensla mandelmusselformar med smält smör.
Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen.
Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.
Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min.
Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma.
Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.