Antal: 30 stycken
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g smör eller margarin
Pensling:
Äggvita
Garnering:
Pärlsocker
Hackad mandel
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt matfettet delat i mindre bitar.
Hacka samman till en grynig massa.
Arbeta snabbt ihop den till en smidig deg.
Forma den till längder ca 3 cm i diameter.
Skär dem i 2 cm långa bitar.
Pensla den ena snittytan med lätt vispad äggvita.
Vänd den i en blandning av pärlsocker och mandel.
Ställ dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.
Förvaring:
I burk ca 1 månad.
I frys ca 6 månader.
Tips!
Låt kakorna svalna på bakgaller.
De bör vara riktigt kalla innan de läggs i burk eller frysförpackning.