Foodish

Aprikos- & äpplechutney

Av Maria - 2025-04-29 19:00

Antal: 8 bufféportioner


Ingredienser:

400 g äpplen

200 g torkade aprikoser

1 gul lök

1 dl råsocker

1 dl äppelcidervinäger

1 stjärnanis

1 kanelstång

1 tsk malen ingefära

1 tsk salt


Gör så här:
Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.

Skär aprikoserna i bitar.

Skala och hacka löken.

Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

Koka utan lock tills vätskan kokat in, ca 25 minuter.

Häll upp på en ren glasburk, sätt på lock och låt kallna.

Förvara chutneyn i kylen.


Allt fler väljer att köpa färdigkokt julskinka.

I stället för skinkkoket kan det vara kul att satsa på en hemgjord äppelchutney istället för det traditionella äppelmoset.

Men chutneyn är också ett gott tillbehör till revbensspjällen, korven, köttbullarna och den lagrade julosten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards