Antal: 70 stycken
Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp
Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
200 g margarin eller smör
Nougat:
4 msk socker
½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) hackad mandel
Gör så här:
Förbered nougaten.
Smält sockret i en liten stekpanna.
Tillsätt mandeln.
Häll upp massan på en plåt eller dylikt.
Låt den kallna.
Krossa den sedan i små bitar.
Blanda det mesta av mjölet, sockret, matfettet och nougaten till en smidig deg.
Enklast och snabbast går det i en matberedare.
Tillsätt resten av mjölet om det behövs.
Forma degen till längder i pyramidform, 35 cm långa och 6 cm höga.
Linda in dem i plastfolie och låt dem ligga i kylskåpet ett par timmar eller över natten.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175-200 grader, 10-12 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg.
Förvaring:
I burk ca 1 månad.
I frys 3-4 månader.