Foodish

Viltfärsbiffar med enbär och svamppytt

Av Maria - 2011-08-07 13:37

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Viltfärsbiffar:

8 enbär

500 g älgfärs eller hjortfärs

1 ägg

3 msk grädde

Salt

Vitpeppar

Smör


Svamppytt:

500 g färska kantareller eller annan svamp

3-4 schalottenlökar

1 äpple

Smör

Salt

Vitpeppar

Några kvistar färsk bladpersilja


Gör så här:

  • Viltfärsbiffarna: Mosa enbären i en mortel och lägg moset i en bunke. Lägg i färs, ägg och grädde och blanda om ordentligt. Strö på salt och vitpeppar. Forma smeten till biffar. Hetta upp stekpanna med smör och stek biffarna i ca 5 minuter per sida.
  • Svamppytten: Rensa kantarellerna och skär i lagom stora bitar. Skala och skiva schalottenlökarna. Skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kantarellerna. Stek kantarellerna tills all vätska är borta och tills de har fått lite färg. Tillsätt löken och låt steka i ytterligare någon minut. Lägg i äppelskivorna och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pytten på ett fat och strö över bladpersilja över.
  • Servera kantarellpytten med biffarna.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards