Foodish

Key lime pie med kokos (Glutenfri)

Av Maria - 2013-06-09 18:30

Antal: 6-8 personer

Ugn: 175 grader, 10 minuter + 20 minuter


Ingredienser:

200 g glutenfria digestivekex

125 g smör

En knivsudd muskotnöt


Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk, 400 g

5 äggulor

5 limer, saften

1 msk rivet limeskal + 2 msk till garnering


Garnera med:

3 msk kokosflingor

Limeskal

Ev. limeskivor


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen och blanda med smält smör och lite riven muskot.

Tryck ut smulorna lite upp mot kanterna i en pajform med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt svalna.

Vispa samman kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och rivet limeskal.

Häll blandningen i pajskalet och grädda 20 minuter.

Låt svalna på galler.

Strö över en blandning av kokosflingor och rivet limeskal, garnera ev. med skivor av lime.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards