Antal: 1 plåt
Ugn: 175º, 20-25 minuter
Ingredienser:
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl färska björnbär, spara några till dekoration
Till servering:
Vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
Blanda i kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd ner vetemjölet.
Vänd till sist ner björnbären i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och häll i smeten.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Ta ut kakan och låt svalna.
Dela den sedan i lagom stora rutor.
Vispa grädden och servera brownien med en klick på varje.
Dekorera med ett björnbär.