Foodish

Medelhavskyckling med 20 vitöksklyftor

Av Maria - 2013-09-06 21:45

Till 4 personer:

1 hel kyckling eller kycklinglår med ben (ca 1,2 kg)

6-8 medelstora potatisar

20 vitlöksklyftor

8-12 gröna oliver med kärnor

1 ask körsbärstomater (250 g)

1 citron

2 vitlöksklyftor

3-4 rosmarinkvistar klippta i mindre bitar

2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 msk olivolja

 

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg kyckling, potatis, vitlöksklyftor, oliver och tomater på ett ugnssäkert fat.

Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Fördela citronskal och saft, pressad vitlök och rosmarin över potatis och kyckling. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rör om så att allt blandas.

sätt ugnen på 225ºC. Ställ formen mitt i ugnen och låt stå ca 50 minuter tills kycklingen är färdig och potatisen är mjuk. Rör om två eller tre gånger under tiden.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards