Foodish

Grekiska sötpotatisklyftor med fetaost

Av Maria - 2013-10-16 12:00

2 portioner, som tillbehör 
 
Dressing: 
 
1 msk citronsaft 
3 msk olja 
2 vitlöksklyftor 
0,5 dl färsk oregano, finhackad 
Flingsalt 
Svartpeppar 
 
2 stora sötpotatisar, klyftade 
200 g fetaost (jag använde den HÄR krämiga varianten)
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Blanda samman olja, citronsaft, pressad vitlök, färsk oregano, salt och peppar i en skål. Tvätta sötpotatisen och torka den torr med papper. Dela på hälften och klyfta i ganska så stora bitar. Lägg dem i en bunke tillsammans med 3/4 av dressingen. Massera in dressingen ordentligt i potatisen. 
 
Lägg dem en och en på en bakplåtsklädd plåt. Ugnsbaka i 30-35 minuter eller tills potatisen mjuknat och blivit gyllene. Låt svalna i några minuter innan du för över dem till en skål. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Lägg potatisen i en skål. Dela fetaosten i mindre bitar och lägg ovanpå. Ringla över resten av dressingen ovanpå. Servera! 
 
Passar bra som ett tillbehör till två personer.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards