2 portioner, som tillbehör
Dressing:
1 msk citronsaft
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
0,5 dl färsk oregano, finhackad
Flingsalt
Svartpeppar
2 stora sötpotatisar, klyftade
200 g fetaost (jag använde den
HÄR krämiga varianten)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman olja, citronsaft, pressad vitlök, färsk oregano, salt och peppar i en skål. Tvätta sötpotatisen och torka den torr med papper. Dela på hälften och klyfta i ganska så stora bitar. Lägg dem i en bunke tillsammans med 3/4 av dressingen. Massera in dressingen ordentligt i potatisen.
Lägg dem en och en på en bakplåtsklädd plåt. Ugnsbaka i 30-35 minuter eller tills potatisen mjuknat och blivit gyllene. Låt svalna i några minuter innan du för över dem till en skål.
SERVERA SÅ HÄR:
Lägg potatisen i en skål. Dela fetaosten i mindre bitar och lägg ovanpå. Ringla över resten av dressingen ovanpå. Servera!
Passar bra som ett tillbehör till två personer.