Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 skalade lökar
1 skalad vitlök
1 paket renskav, ca 400-600 g
Olivolja
1 burk hela tomater + ca 1 dl vatten (skölj ur burken)
1 msk oregano
1 msk honung
1 msk vinäger
Salt
Nymald svartpeppar
1 paket potatisgnocchi
150 g smulad fetaost
1 kruka basilika
Gör så här:
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök och vitlök.
Bryn renskav i olivolja.
Tillsätt lök, vitlök, tomater, oregano, honung och vinäger.
Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, rör då och då.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg potatisgnocchin i det kokande vattnet och sjud dem i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och droppa på olivolja.
Servera gnocchi och renskav med fetaost och basilika.
Renskav, hjortskav, älgskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla rätt.