Foodish

Vardagsgnocchi med renskav

Av Maria - 2014-02-12 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 skalade lökar

1 skalad vitlök

1 paket renskav, ca 400-600 g

Olivolja

1 burk hela tomater + ca 1 dl vatten (skölj ur burken)

1 msk oregano

1 msk honung

1 msk vinäger

Salt

Nymald svartpeppar

1 paket potatisgnocchi

150 g smulad fetaost

1 kruka basilika


Gör så här:

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök och vitlök.

Bryn renskav i olivolja.

Tillsätt lök, vitlök, tomater, oregano, honung och vinäger.

Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, rör då och då.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg potatisgnocchin i det kokande vattnet och sjud dem i ca 2 minuter.

Häll av vattnet och droppa på olivolja.

Servera gnocchi och renskav med fetaost och basilika.


Renskav, hjortskav, älgskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla rätt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards