Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sedan varmt.
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp olja i en gryta, gärna med tjock botten och stek den på medelvärme tills den är glansig. Tillsätt arborioris och låt det fräsa med under omrörning i ca 2 min utan att ta färg.
Häll på vitt vin, låt koka med i ca 2 min.
Börja sen skopa i buljongen.
Låt den koka in i riset och skopa sen på nytt.
Fortsätt så tills riset är mjukt.
Smaka av med pressad citron, salt, peppar och riven parmesanost, ta åt sidan och låt svalna.
Ta en sked med ris i handen, tryck ihop den och gör en fördjupning.
Lägg i en bit mozzarella och lite örter.
Krama ihop till en boll.
Låt vila i 1 timme.
Vispa samman äggen.
Rulla först i mjöl, sen i äggen och sist i panko.
Värm upp en stekpanna med olja.
Stek några åt gången, rulla dem försiktigt i stekpannan, tills de är gyllenbruna runt om.
Låt dem droppa av på hushållspapper och lägg över i en ugnsfast form.
Byt ut oljan när det börjar bli bränd av ströbrödet.
Värm bollarna på 175 grader före servering.