Ingredienser:
1 hare vägande oflådd 3-3,5 kg
1,5 hg späck
1 msk salt
0,5 tsk vitpeppar
2-3 msk smör
1/3 liter vatten
omkring 0.5 liter mjölk
Gör så här:
Haren flås, lår och bogar frånskäres.
Den lägges på rygg och slaksidorna avhugges ganska nära kotlettraden.
Haren sköljes och torkas noga och med en vass knivspets borttagas alla hinnor.
På inre sidan av ryggraden och lårbenen knäckas benen lätt.
Rygg, lår och bogar späckas med fina späckstrimlor, rullade i en smula vitpeppar.
Samtliga köttstycken brynes i en kastrull vackert bruna.
Därpå påströs salt och spädes med kokande vatten.
Lock pålägges och köttet få sakta steka 2-2,5 timmar under flitig ösning och behövlig spädning.
Mot slutet spädes med mjölk.
Haren skäres i vackra stycken, såsen avredes som vanligt och spädes ev. med grädde.
Sidan 144 i Husmoderns Köksalmanack 1933
Matförslag till 1 januari