Foodish

Stekt hare II

Av Maria - 2014-08-10 06:15

Ingredienser:

1 liten hare

50 g späck

2 msk smör

0,5 msk salt

0,5-1 liter buljong eller kokande vatten


Såsen:

Fett av skyn

2 msk vetemjöl

Steksky

1 dl grädde

Salt

Socker

1 tsk vinbärsgelé


Gör så här:

Haren flås och alla hinnor tagas noga bort.

Huvud och ben skäras bort, haren tvättas och lägges i mjölk 1/2 dygn, sköljes och torkas noga.

Ryggen och lårbenen knäckas, den späckas därefter med späcket, skuret i fina strimlor och brynes väl på alla sidor i smöret, saltas och spädes med varm buljong eller vatten litet i sänder.

Den får därefter steka färdig med tätt slutande lock, vartill åtgår 1-1,5 timme för en ung hare: för en gammal beräknas längre tid.

Till såsen silas och skummas stekskyn, mjölet fräses i det feta, stekskyn och grädden spädas på och såsen får koka 10 minuter, varefter den avsmakas.


Sidan 185 i Husmoderns Köksalmanack 1933

Matförslag till 1 januari

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards