Mängd: ca 2 dl
Ugn: 180 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
4 dl mandlar
2 dl kokosflingor
1 msk chiafrön
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem ca 15 minuter.
Rosta kokosflingorna i en torr panna på medelvärme tills de fått färg, ca 2-3 minuter.
Låt svalna.
Mixa mandel och kokos i en matberedare på högsta hastigheten till blandningen blivit helt slät, 15-20 minuter.
Pausa emellanåt och passa på att skrapa ner innehållet från blandarskålens sidor.
Häll i chiafrön mot slutet.
Häll upp i en ren burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.
Smöret håller ca 3 veckor.
Använd smöret i smoothies, efterrätter, glass och när du bakar.