Foodish

Mandel- & kokossmör med chiafrön

Av Maria - 2014-09-15 10:30

Mängd: ca 2 dl

Ugn: 180 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:
4 dl mandlar

2 dl kokosflingor

1 msk chiafrön


Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem ca 15 minuter.

Rosta kokosflingorna i en torr panna på medelvärme tills de fått färg, ca 2-3 minuter.

Låt svalna.

Mixa mandel och kokos i en matberedare på högsta hastigheten till blandningen blivit helt slät, 15-20 minuter.

Pausa emellanåt och passa på att skrapa ner innehållet från blandarskålens sidor.

Häll i chiafrön mot slutet.

Häll upp i en ren burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.

Smöret håller ca 3 veckor.


Använd smöret i smoothies, efterrätter, glass och när du bakar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards