Foodish

Harpaté

Av Maria - 2014-11-01 14:30

Antal: 16 skivor

Ugn: 180 grader, ca 90 minuter


Ingredienser:

1 hare

500 g fläskkött, t.ex bog

200 g smör

4 äggulor

3 msk konjak

Salt

Peppar

Enbär

200 g späck i tunna skivor


Marinad:

1 flaska rödvin

1 dl olja

˝ dl rödvinsvinäger

1 skalad och skivad morot

1 skalad och skivad gul lök

2 tsk timjan

2 lagerblad

1 tsk svart- och vitpepparkorn


Gör så här:
Stycka haren och skär fläskköttet i mindre bitar.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Låt köttet ligga i marinaden minst 2 dygn.


Bryn haren och fläsket och lägg över det i en gryta.

Häll på den silade marinaden och låt koka tills köttet är välkokt, 3/4 - 1 timme.


Ta upp köttet och låt det svalna.

Bena ur haren.

Sätt ugnen på 180 grader.

Mal har- och fläskköttet eller finfördela det i matberedare (inte för fint).

Rör smör, äggulor och konjak.

Smaksätt med salt, peppar och krossade enbär.

Blanda med det malda köttet.

Klä en form, rymd ca liter, med späckskivor.

Fyll formen med smeten och täck med späck.

Grädda patén i vattenbad i ugnen ca 90 minuter.

Låt patén svalna i formen och stjälp sedan upp den.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards