Foodish

Den ultimata morotskakan

Av Maria - 2015-02-04 11:15

Antal: 8-10 bitar

Ugn: 175 grader, 50-60 minuter


Ingredienser:

2-3 medelstora morötter (2 dl mootspuré)

4 dl vetemjöl

3½ dl strösocker

½ tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 msk mald kanel

1 tsk vaniljsocker

1 dl raps- eller solrosolja

2 ägg

2 dl hackade valnötter

2 dl riven kokos

1 dl krossad ananas, avrunnen


Frosting:

300 g färskost

Ca 2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

½ tsk citronskal, finrivet


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter.

Koka morötterna mjuka.

Mixa dem sedan till puré i en matberedare.

Låt den svalna.


Blanda ihop de torra ingredienserna.

Rör i olja och ägg till en jämn smet.

Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas.

Rör om ordentligt så att allt blandas väl.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter.

Om kakan börjar få för mycket färg, täck den med aluminiumfolie.

Kakan är färdig när en provsticka kommer ut torr.

Låt kakan svalna något i formen.

Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna under formen.


Frosting:
Vispa färskosten med elvisp och tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal.

Vispa till en fluffig frosting och bred den på kakan.

Det är viktigt att kakan är kall, annars smälter frostingen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards