Antal: 8-10 bitar
Ugn: 175 grader, 50-60 minuter
Ingredienser:
2-3 medelstora morötter (2 dl mootspuré)
4 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl raps- eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl riven kokos
1 dl krossad ananas, avrunnen
Frosting:
300 g färskost
Ca 2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk citronskal, finrivet
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter.
Koka morötterna mjuka.
Mixa dem sedan till puré i en matberedare.
Låt den svalna.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör i olja och ägg till en jämn smet.
Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas.
Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter.
Om kakan börjar få för mycket färg, täck den med aluminiumfolie.
Kakan är färdig när en provsticka kommer ut torr.
Låt kakan svalna något i formen.
Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna under formen.
Frosting:
Vispa färskosten med elvisp och tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal.
Vispa till en fluffig frosting och bred den på kakan.
Det är viktigt att kakan är kall, annars smälter frostingen.