Antal: 1 portion
Ingredienser:
2 ägg
2 msk riven ost
2 msk mjölk
½ krm salt
Fyllning:
1 rödlök
½ fänkål
1 liten paprika
1 liten tomat
12 msk olivolja
Salt
Peppar
Till garnering:
Oliver
2-3 flagor parmesan
Timjankvistar
Gör så här:
Skala och skiva löken och fänkålen.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skär tomaten i klyftor.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
Lägg grönsakerna och stek i 3-5 minuter, rör om då och då.
Salta och peppra.
Blanda ihop ägg, ost, mjölk och salt med en gaffel så att det blir välblandat.
Häll omelettsmeten över grönsakerna.
Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
Garnera omeletten med oliver, parmesan och timjan.
Sätt gärna den nästan färdiga omeletten i ugnen, på grill i 225 grader, så den blir gyllenbrun.