Foodish

Blueberry- & lemon bun

Av Maria - 2015-06-28 08:15

Antal: 12 stycken

Jäsning: 30 minuter + 1 timme

Ugn: 225 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

50 gram jäst för söta degar
5 dl mjölk
150 gram smör
2 dl strösocker
15 dl vetemjöl special
1 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
 
Fyllning:
3 dl blåbär
3 dl lemon curd
100 gram mjukt smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
potatismjöl
 
Pensling:
1 ägg
pärlsocker och/eller mandelspån
 
Gör så här:

Smula jästen i en bunke och smält smöret.

Häll i mjölken i smöret och värm det fingervarmt.

Lös upp jästen med smörmjölken.

Rör ner salt och socker.

Tillsätt mjölet under knådning.

Knåda degen i maskin i ca 15 minuter.

Jäs degen i 30 minuter, till dubbel storlek.


Kavla ut degen, rektangulär, och bred på det rumsvarma smöret och lemoncurd.

Blanda socker och vaniljsocker, strö över.

Pudra blåbären med lite potatismjöl och lägg dem på och rulla sedan ihop degen.

Dela, med vass kniv, 25-30 bitar och lägg dem i pappersformar eller direkt i smord muffinsplåt.

Låt bullarna jäsa igen i ca 1 timme.


Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på en blandning av pärlsocker och flagad mandel.

Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur stora de är.

Håll koll för det går fort på slutet.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards