Ugn: 175 grader, 8-10 minuter + ca 50 minuter
Ingredienser:
Skal:
12 st digestivekex
80 g smör
Fyllning:
300 g färskost naturell, typ philadelphia
397 g kondenserad mjölk sötad med chokladsmak
4 st ägg
175 g jordgubbar rensade, snoppade
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Krossa kexen i matberedare.
Smält smöret och blanda med kex.
Täck botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakpapper.
För mer knäckig botten, blanda i 2 msk socker i kexsmulorna också.
Grädda kakbotten mitt i ugnen ca 8-10 min.
Sänk ugnstemperaturen till 150°.
Rör färskosten mjuk med elvisp.
Tillsätt den kondenserade mjölken.
Om du inte har kondenserad mjölk med chokladsmak kan du smaksätta den själv med ett par matskedar kakao.
Vispa i äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 min.
Låt kakan svalna i formen innan den lossas så går inte kanterna sönder lika mycket.
Garnera med jordgubbar och/eller hyvlad choklad.
För att få jämna fina skivor kan du skära jordgubbarna med äggskäraren.