Antal: 8 portioner
Ugn: 150 grader, ca 10 minuter + 55-60 minuter
Ingredienser:
Botten:
12 st digestivekex
80 g smör
3 msk socker
Fyllning:
300 g färskost naturell
1 burk kondenserad mjölk
5 st ägg
250 g jordgubbar färska
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Krossa kexen, blanda med socker.
Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut och låt botten svalna.
Rensa, skölj och mosa de färska jordgubbarna och blanda den med färskost, kondenserad mjölk och ägg i en bunke. Vispa så att allting blandas ordentligt eller använd stavmixer.
Häll blandningen i formen ovanpå den nu svala bottnen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter - 60 minuter.
Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv.
Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.