Foodish

Björnbärschutney

Av Maria - 2015-09-22 10:30

Mängd: ca 1 liter


Ingredienser:

2 liter björnbär (ca 1 kg)

4 bananschalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chili, tex spansk peppar

5 dl råsocker (ca 425 g)

2 dl rödvinsvinäger

2 dl vatten

1½ tsk salt


Gör så här:

Rensa björnbären och lägg dem i en gryta.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Kärna ur och strimla chilin.

Blanda ner lök och chili i grytan.

Tillsätt socker, vinäger och vatten.

Låt koka upp och sjud utan lock ca 25 minuter.

Krydda med salt.

Häll chutneyn i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken.

Låt chutneyn kallna i rumstemperatur och förvara den i kylen.


De milda björnbären får rejäl skjuts av chili och vitlök i denna chutney.

Servera chutneyn till fläskkött eller fågel.

Den håller ca 6 månader.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards