Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
20 g smör
1 kuvert saffran
Salt
Peppar
500 g räkor med skal
1 burk musslor
4 tomater
150 g små gröna ärtor
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 dl hackad persilja
Gör så här:
Riv blomkålen grovt och koka en minut i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av.
Hacka löken och riv eller pressa vitlöken.
Hetta upp smöret och fräs saffran, lök, vitlök och blomkål.
Smaka av med salt och peppar och låt stå på eftervärme.
Skala räkorna och häll vattnet av musslorna.
Skär tomaterna i klyftor.
Tina ärtorna.
Lägg räkor, musslor, ärtor och tomater på blomkålsriset.
Blanda ihop olivolja, vinäger och hackad persilja och häll över.