Foodish

Blomkålspaella med skaldjur (LCHF)

Av Maria - 2015-11-08 10:01

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 stort blomkålshuvud

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

20 g smör

1 kuvert saffran

Salt

Peppar

500 g räkor med skal

1 burk musslor

4 tomater

150 g små gröna ärtor

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

1 dl hackad persilja


Gör så här:

Riv blomkålen grovt och koka en minut i lättsaltat vatten.

Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av.

Hacka löken och riv eller pressa vitlöken.

Hetta upp smöret och fräs saffran, lök, vitlök och blomkål.

Smaka av med salt och peppar och låt stå på eftervärme.

Skala räkorna och häll vattnet av musslorna.

Skär tomaterna i klyftor.

Tina ärtorna.

Lägg räkor, musslor, ärtor och tomater på blomkålsriset.

Blanda ihop olivolja, vinäger och hackad persilja och häll över.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards