Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 skivor innanlår av kalv eller skinka, ca 500 g
2 msk smör
Salt
Peppar
Bearnaisesås:
150 g smör
5 krossade vitpepparkorn
3 msk vitvinsvinäger
1˝ tsk torkad dragon
1 msk schalottenlök
1 persiljekvist
3 msk vatten
3 äggulor
1 krm salt
Tillbehör:
Hummer- eller kräftkött
Sparris
Gör så här:
Börja med såsen:
Koka peppar, vinäger, lök persilja och vatten i en liten kastrull några minuter, tills ca ˝ dl återstår.
Häll i 2 msk vatten, rör om och sila över vätskan i matberedaren.
Tillsätt gulorna och kör några sekunder.
Smält smöret på svag värme.
Häll smöret i en fin stråle medan matberedaren körs för fullt tills såsen tjocknat, salta.
Håll såsen varm i vattenbad.
Putsa köttet och bulta lätt ut det med handen.
Stek köttet i ej för varm panna, ca 2 minuter på var sida.
Lägg upp det på varmt serveringsfat eller tallrikar.
Lägg skaldjur och sparris på köttet och toppa med en klick sås.
Servera med brynt potatis, någon grönsak och resten av såsen bredvid.