Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
900 g fast potatis
4 morötter
1 msk olja
Morots- & dillkräm:
1 kruka dill
1 dl vispgrädde
Citronbullar:
1 citron, rivet skal och 1 msk citronsaft
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
150 g sockerärtor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och morötterna.
Skär potatisen i klyftor och dela morötterna på längden.
Lägg dem på en plåt och blanda med olja, salt och peppar.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 30 minuter.
Citronbullar:
Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
Blanda citronskal, citronsaft, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar.
Rulla färsen till bullar.
Stek dem i oljan i en stekpanna.
Koka sockerärtorna ett par minuter i saltat vatten.
Morots- & dillkräm:
Ta ut rotfrukterna när de är klara och lägg morötterna i en skål eller matberedare.
Häll på grädden och lägg i dillen, mixa slätt med en stavmixer eller matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
Servera citronbullarna med morotskräm, sockerärtor och rostad potatis.