Foodish

Citronbullar med morots- & dillkräm

Av Maria - 2016-04-01 16:00


Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

900 g fast potatis

4 morötter

1 msk olja


Morots- & dillkräm:

1 kruka dill

1 dl vispgrädde


Citronbullar:

1 citron, rivet skal och 1 msk citronsaft

ca 500 g kalvfärs

2 ägg

1 dl ströbröd

1 tsk salt

1 krm peppar

1 msk olja


150 g sockerärtor


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen och morötterna.

Skär potatisen i klyftor och dela morötterna på längden.

Lägg dem på en plåt och blanda med olja, salt och peppar.

Sätt in plåten mitt i ugnen ca 30 minuter.


Citronbullar:
Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.

Blanda citronskal, citronsaft, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar.

Rulla färsen till bullar.

Stek dem i oljan i en stekpanna.


Koka sockerärtorna ett par minuter i saltat vatten.


Morots- & dillkräm:

Ta ut rotfrukterna när de är klara och lägg morötterna i en skål eller matberedare.

Häll på grädden och lägg i dillen, mixa slätt med en stavmixer eller matberedare.

Smaka av med salt och peppar.


Servera citronbullarna med morotskräm, sockerärtor och rostad potatis.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards