Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
Salt
Peppar
150 g färskost paprika
500 g passerade tomater
1 tsk oregano
4 portioner potatisgnocchi
65 g rucola
Gör så här:
Tina kycklingen.
Sägg ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé.
Bryn dem i hälften av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Fyll snitten i kycklingfiléerna med hälften av färskosten.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda resten av färskosten med de passerade tomaterna i en kastrull.
Koka upp.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Häll såsen i kycklingformen och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
Låt rinna av och stek den sedan i resten av olivoljan i en stekpanna tills den får lite färg.
Salta och peppra.
Servera kycklingen med gnocchi och rucola.