Foodish

Färskostfylld kyckling med gnocchi

Av Maria - 2016-05-24 16:45


Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:
4 kycklingfiléer

2 msk olivolja

Salt

Peppar

150 g färskost paprika

500 g passerade tomater

1 tsk oregano

4 portioner potatisgnocchi

65 g rucola


Gör så här:

Tina kycklingen.

Sägg ugnen på 200 grader.

Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé.

Bryn dem i hälften av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

Fyll snitten i kycklingfiléerna med hälften av färskosten.

Lägg dem i en ugnssäker form.

Blanda resten av färskosten med de passerade tomaterna i en kastrull.

Koka upp.

Krydda med salt, peppar och oregano.

Häll såsen i kycklingformen och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.

Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.

Låt rinna av och stek den sedan i resten av olivoljan i en stekpanna tills den får lite färg.

Salta och peppra.

Servera kycklingen med gnocchi och rucola.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards