Antal: 5-6 spett
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten
(blötlagda träspett)
Salt
Peppar
5-6 skivor lättrökt bacon
2 msk strimlad persilja
Salsa:
1 klyfta ananas, 400 g
2 kiwi
1 röd chilipeppar, mild
2 lime, saften
1 msk flytande honung
1 tsk finhackad mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxfilén, längs med, i 5-6 avlånga bitar.
Trä dem på spett, krydda med salt och peppar.
Linda en baconskiva runt varje spett.
Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper.
Sätt fatet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills spetten är färdiga.
Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden.
Strö över persilja.
Skala och finhacka frukten.
Kärna ur och finstrimla chilin.
Blanda limesaft och honung i en skål.
Vänd ner frukterna.
Blanda i myntan.
Servera laxspetten med fruktsalsan.
Tips:
Om du vill kan du lägga spetten på grillen.
Bacon ger mycket smak och sälta till laxen.
Var sparsam med saltet!