Foodish

Grillade laxspett med exotisk fruktsallad

Av Maria - 2016-07-14 08:00




Antal: 5-6 spett

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten

(blötlagda träspett)

Salt

Peppar

5-6 skivor lättrökt bacon

2 msk strimlad persilja


Salsa:

1 klyfta ananas, 400 g

2 kiwi

1 röd chilipeppar, mild

2 lime, saften

1 msk flytande honung

1 tsk finhackad mynta


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär laxfilén, längs med, i 5-6 avlånga bitar.

Trä dem på spett, krydda med salt och peppar.

Linda en baconskiva runt varje spett.

Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper.

Sätt fatet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills spetten är färdiga.

Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden.

Strö över persilja.

Skala och finhacka frukten.

Kärna ur och finstrimla chilin.

Blanda limesaft och honung i en skål.

Vänd ner frukterna.

Blanda i myntan.

Servera laxspetten med fruktsalsan.


Tips:

Om du vill kan du lägga spetten på grillen.

Bacon ger mycket smak och sälta till laxen.

Var sparsam med saltet!




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards