Foodish

Rönnbär- & äppelgelé

Av Maria - 2016-08-10 07:45




Ingredienser:

1 kg rönnbär

½ kg äpplen

7½ dl vatten

500-750 g (6-8 dl) socker per liter sur saft


Gör så här:

Skölj bär och frukt och skär äpplena i klyftor.

Lägg dem i syltgryta tillsammans med vattnet.

Koka under lock ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna genom duken.

Mät saften.

Häll den i en syltgryta och låt den koka ca 5 minuter.

Tillsätt sockret lite åt gången.

Låt geléet koka tills det håler geléprov.

Skumma väl.

Häll upp geléet på varma burkar.

Paraffinera när geléet har kallnat och bind över burkarna.


Geléprov:

Doppa en i geléet och håll den över grytan.

Dropparna hänger kvar om geléet är färdigt.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards