Foodish

Äppelgelé

Av Maria - 2016-09-02 11:45

Ingredienser:

1 kg äpplen

6-7 dl vatten

500-750g (6-8 dl) socker per liter saft


Gör så här:

Skölj äpplena och skär dem i klyftor.

Lägg dem tillsammans med vattnet i en syltgryta.

Koka under lock i 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna genom duken.

Mät saften.

Häll den i en syltgryta och låt den koka ca 5 minuter.

Tillsätt sockret lite åt gången.

Låt geléet koka tills det håller geléprov.

Skumma väl.

Häll upp geléet på varma burkar.

Paraffinera när geléet har kallnat och bind över burkarna.


Geléprov:

Doppa en i geléet och håll den över grytan.

Dropparna hänger kvar om geléet är färdigt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards