Foodish

Pomeranslimpor

Av Maria - 2016-09-08 12:00

Antal: 2 stycken

Jäsning: 10 minuter eller ca 60 minuter + 20-30 minuter

Ugn: 200 grader, 35-40 minuter


Ingredienser:

50 g färsk jäst eller motsvarande mängd torrjäst

50 g margarin eller smör

1½ dl mjölk

½-1 dl sirap

2 tsk salt

1 msk torra malda pomeransskal

15-16 dl rågsikt


Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Används torrjäst så följ anvisningarna på förpackningen.

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken.

Värm till fingervärme, 37 grader.

Häll vätskan över jästen och rör om.

Tillsätt sirap, salt, pomeransskal och 15 dl rågsikt på en gång.

Mät mjölet genom att hälla det i ett litermått.

Arbeta degen kraftigt.

Tillsätt ev. mer mjöl.

Låt vila i 10 minuter eller helst låt jäsa övertäckt omkring 60 minuter till dubbel storlek.


Arbeta degen smidig på bakbord och forma den till två limpor.

Lägg dem på smord plåt och låt jäsa 20-30 minuter.


Pensla medllan limporna med smält fett.

Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.

Pensla limporna med vatten efter gräddningen.

Låt bröden svalna mellan bakdukar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards