Foodish

Råvaror vid grillning

Av Maria - 2016-09-29 09:30

Nötkött:


Biff i bit: Utmärkt att grilla som hel bit, allra bäst med indirekt grillning. För kortare grilltid, dela den på längden.


Griskött:


Karré i bit: Motsvarigheten till entrecote. Mycket marmorerad och smakrik. Varva direkt och indirekt grillning tills den är genomstekt.


Lammkött:


Kotlett: En klassiker att grilla direkt men försiktigt. Grillar du för häftigt hinner inte kotletten bli genomstekt vid benet.


Korv:


Bjud på vänt-korv!: När alla är som hungrigast är det dags för vänt-korv. Skiva upp några olika korvsorter, från milda till heta, och servera som tilltugg till drinken. Då gör det inget om grillandet tar lite tid.


Kyckling:


Klubbor: Använd indirekt grillning eller förkoka klubborna i saltat vatten 10-15 minuter. Grilla sakta och vänd dem då och då.


Fisk:


Lax: Fin, fet och fast fisk. Grilla den nästan helt igenom. Funkar bra hel (med indirekt grillning), i kotletter eller på spett.


Grönsaker:


Majskolvar: Förväll i saltat vatten, pensla med olja och salta och peppra. Grilla kolvarna runt om i ca 10 minuter. Mums!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards