Nötkött:
Biff i bit: Utmärkt att grilla som hel bit, allra bäst med indirekt grillning. För kortare grilltid, dela den på längden.
Griskött:
Karré i bit: Motsvarigheten till entrecote. Mycket marmorerad och smakrik. Varva direkt och indirekt grillning tills den är genomstekt.
Lammkött:
Kotlett: En klassiker att grilla direkt men försiktigt. Grillar du för häftigt hinner inte kotletten bli genomstekt vid benet.
Korv:
Bjud på vänt-korv!: När alla är som hungrigast är det dags för vänt-korv. Skiva upp några olika korvsorter, från milda till heta, och servera som tilltugg till drinken. Då gör det inget om grillandet tar lite tid.
Kyckling:
Klubbor: Använd indirekt grillning eller förkoka klubborna i saltat vatten 10-15 minuter. Grilla sakta och vänd dem då och då.
Fisk:
Lax: Fin, fet och fast fisk. Grilla den nästan helt igenom. Funkar bra hel (med indirekt grillning), i kotletter eller på spett.
Grönsaker:
Majskolvar: Förväll i saltat vatten, pensla med olja och salta och peppra. Grilla kolvarna runt om i ca 10 minuter. Mums!