Antal: 8 bufféportioner
Ugn: 225 grader, ca 18 minuter
Ingredienser:
2 rullar kyld smördeg, rektangelformad
2 dl strimlad purjolök
200 g färsk babyspenat
Smör
200 g philadelphiaost
300 g gravad lax i skivor
1 ägg
Flingsalt
Gör så här:
Fräs purjolök och spenat i smör.
Låt kallna.
Bred osten över smördegen.
Fördela lax och spenatfräs över.
Rulla ihop som en rulltårta.
Skär varje rulle i 16 bitar.
Lägg snurrorna på ett underlag med bakplåtspapper.
Förvara i kylen.
Hit går det att förbereda.
Vid servering:
Sätt ugnen på 225 grader.
Flytta över bakplåtspapper och snurror till plåtar.
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.