Foodish

Norskt grovbröd

Av Maria - 2017-01-06 14:06

Antal: 3 bröd

Ugn: 200 grader, ca 20-30 minuter

Jäsning: dubbel storlek + ca 20 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

Ungefär en tekopp kall havregrynsgröt

5 dl rågmjöl (250 g)

5 dl grahamsmjöl (300 g)

ca 6 dl vetemjöl (360 g)


Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader och slå det över den smulade jästen i degbunken.

Rör om, tillsätt salt och den avsvalnade eller kalla gröten samt mjölet.

Arbeta degen ca 5 mintuer och låt den jäsa till dubbel storlek.


Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig.

Dela i 3 delar och baka ut till limpor.

Sätt på smorda plåtar, täck över och låt jäsa ca 20 minuter.


Pricka med gaffel och grädda i 200 graders ugn 20-30 minuter.

Efter gräddningen pensla med varmt vatten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards