Foodish

Båstadbröd

Av Maria - 2017-01-07 16:00




Antal: 3 stycken

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter

Jäsning: Dubbel storlek + jäsning innan ugnen


Ingredienser:

50 g jäst

8 dl vatten

3-4 tsk salt

2 msk smör eller margarin

9½ dl rågmjöl (475 g)

9½ dl vetemjöl (570 g)

Vetekli att strö med


Gör så här:
Värm vattnet fingervarmt, tillsätt margarinet och saltet och häll det över den smulade jästen i degbunken.

Arbeta in mjölet i ett par omgångar och spara lite vemjöl till utbakningen.

Låt degen jäsa till dubbel storlek.


Ta upp degen, arbeta ihop den och baka ut till 3 tjockar levar.

Lägg dem på smord plåt, skär ett par snitt i varje lev, strö på vetekli och låt bröden jäsa upp.


Grädda i 200 grader ca 25 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards