Antal: 2 bröd
Ugn: 200 grader, 25-35 minuter
Jäsning: 30 minuter + 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
6 dl mjölk och vatten blandat
50 g smör eller margarin
2 tsk salt
10-11 dl vetmjöl (600-660 g)
5 dl rågmjöl (250 g)
1½ msk rivet pomeransskal
Gör så här:
Smält matfettet, häll på vätskan och värm till 37 grader.
Slå det över den smulade jästen och rör om.
Tillsätt salt och mjöl samt rivet pomeransskal.
Arbeta degen blank och smidig och låt jäsa i bunke 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den, dela i 2 delar och rulla ut tll längder.
Baka ut som limpor eller lägg längderna i smorda formar och låt jäsa 30 minuter.
Grädda i 200 graders temperatur i 25-35 minuter.