Antal: 24 stycken
Ugn: 275 grader, 2-4 minuter
Jäsning: 30 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk
2-3 tsk salt
10 dl mjöl - 4 sädesslag (500 g)
1 krm av vardera anis och fänkål, finstött
Mjöl till utbakning
Gör så här:
Värm mjölken och slå den över den smulade jästen i degbunken.
Tillsätt kryddor, salt och mjöl.
Arbeta degen smidig.
Forma till en längd, dela i 24 bitar och rulla bullar av dessa.
Låt bullarna jäsa 30 minuter.
Kavla sedan ut dem till avlånga, tunna kakor, först med vanlig kavel, drag sedan över med kruskavel.
Lägg de tunna kakorna på lätt smorda plåtar.
Det kan få rum 6 stycken på varje plåt.
Grädda i 275 grader i 2-4 minuter.