Foodish

Gammaldags tunnbröd (Önsjö)

Av Maria - 2017-04-16 09:04

Antal: 24 stycken

Ugn: 275 grader, 2-4 minuter

Jäsning: 30 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

5 dl mjölk

2-3 tsk salt

10 dl mjöl - 4 sädesslag (500 g)

1 krm av vardera anis och fänkål, finstött

Mjöl till utbakning


Gör så här:

Värm mjölken och slå den över den smulade jästen i degbunken.

Tillsätt kryddor, salt och mjöl.

Arbeta degen smidig.

Forma till en längd, dela i 24 bitar och rulla bullar av dessa.

Låt bullarna jäsa 30 minuter.


Kavla sedan ut dem till avlånga, tunna kakor, först med vanlig kavel, drag sedan över med kruskavel.

Lägg de tunna kakorna på lätt smorda plåtar.

Det kan få rum 6 stycken på varje plåt.

Grädda i 275 grader i 2-4 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards