Foodish

Kirschbollar

Av Maria - 2017-06-05 09:47

Antal: ca 15 stycken

Ugn: 150-175 grader, 15 minuter


Ingredienser:

75 g mandel

4-5 bittermandlar

125 g margarin eller smör

1½ dl socker

2 ägg

2 msk vetemjöl

1 msk potatismjöl

2 msk kirchwasser (körsbärsbrännvin)


Till formarna:

Grön karamellfärg

30-50 g skållad, hackad mandel

Gröna cocktailbär


Gör så här:

Skålla, skala och mal mandel.

Rör matfettet och sockret poröst.

Tillsätt ett ägg i taget, de båda mjölsorterna samt kirschen.

Färga smeten svagt grön eller med karamellfärg.

Smörj små släta bakelseformar väl med matfett och beströ dem med mandeln.

Lägg ett helt eller halvt bär i botten på varje form.

Fyll dem sedan till två tredejedelar med smet.

Grädda kakorna i 150-175 graders ugnsvärme 15 minuter eller tills kakorna fått färg.

Stjälp upp dem genast.

 
 
Ingen bild

Susanne

6 januari 2022 16:50

Hej! Vill bara berätta; fick för mig att kolla om detta receptet på Kirschbollar fanns på nätet och det är exakt som det jag har..men du kan ändra årtalet till 60 istället..för min mamma dog 1970 och hon bakade inte så mkt de sista åren. Men jag minns att de var jättegoda! Mvh Sus

Maria

12 januari 2022 15:01

Roligt när man hittar ett recept som man åt när man liten.

 
Ingen bild

Susanne

6 januari 2022 16:53

Nu såg jag en skillnad! Minns inte att mamma hade körsbär i botten, men goda var de! Sus

Maria

12 januari 2022 15:02

Bra att de var goda!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards