Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 6-8 minuter + 35-40 minuter
Ingredienser:
1 kyld pajdeg (230 g)
5 ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 krm cayennepeppar
500 g fryst, tinad grönkål
2 små rödlökar, strimlade
2 vitlöksklyfta, rivna
0.5 kruka basilika, grovhackad
150 g fetaost
1 tsk salt
Till servering:
0.5 granatäpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Täck botten i en pajform med pajdegen.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde.
Tillsätt salt och cayennepeppar.
Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan.
Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
Toppa pajen med granatäppelkärnor.
Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.