Foodish

Grönkålspaj med fetaost

Av Maria - 2017-07-02 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 6-8 minuter + 35-40 minuter


Ingredienser:

kyld pajdeg (230 g)
ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 krm cayennepeppar
500 g fryst, tinad grönkål
små rödlökar, strimlade
vitlöksklyfta, rivna
0.5 kruka basilika, grovhackad
150 g fetaost
1 tsk salt


Till servering:
0.5 granatäpple

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Täck botten i en pajform med pajdegen.

Nagga med en gaffel.

Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde.

Tillsätt salt och cayennepeppar.
Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan.

Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
Toppa pajen med granatäppelkärnor.

Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards