Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl jasminris
400 g kokta vita bönor på burk, (bruttovikt)
1 ägg
150 g morot
1 vitlöksklyfta
200 g blomkål eller broccoli
0.5 msk mald spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 msk neutral olja
400 g savoykålsblad eller annan kål
sweet chilisås
1 tsk salt
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skölj bönorna och låt rinna av.
Om du valt kålblad, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Mixa bönor och ägg med mixerstav.
Riv morot och vitlök fint och blomkålen grovt och blanda ner i bönorna med de torra kryddorna.
Rör om till en jämn smet och forma till runda bollar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna gyllene, ca 5 min.
Lättast är att vända dem med en sked.
Lägg kålbladen i det kokande vattnet 2 min.
Lyft upp och skölj i kallt vatten.
Låt rinna av ordentligt.
Fyll kålbladen eller salladsbladen med ris och vegobollar.
Ringla över sweet chilisås och vik ihop till en rulle.