Antal: 20 stycken
Ugn: 175-200 grader, ca 15 minuter + ca 5 minuter
Ingredienser:
100 g blockchoklad
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl (120 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
50-75 g finhackade nötkärnor
Glasyr:
150 g mintkarameller med eller utan cholklad
Gör så här:
Hacka blockchokladen grovt och låt den smälta tillsammans med fettet.
Låt det svalna.
Vispa äggen och sockret poröst, rör försiktigt ner chokladen i äggsmeten.
Tillsätt mjölet och bakpulvret.
Rör ner de hackade nötterna i smeten.
Bred ut smeten i smord långpanna, folie- eller smörpappersform, 20x30 cm.
Grädda kakan i 175-200 graders ugnsvärme ca 15 minuter, ta ut kakan strac innan den är färdiggräddad.
Lägg karamellerna med jämna mellanrum ovanpå.
Sätt in kakan på nytt och låt karamellerna bli mjuka, ca 5 minuter.
Bred ut dem kniv så att glasyren täcker hela ytan.
Låt kakan kallna och skär den sedan i bitar.