Foodish

Blåbärskaka

Av Maria - 2018-01-04 11:00

Antal: ca 35 bitar

Ugn: 200 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

Deg:
9 dl vetemjöl
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 msk bakpulver
300 g rumstempererat smör eller margarin
3 ägg
250 g blåbär


Smultäcke:
150 g smält smör eller margarin
4 1/2 dl havregryn
3 dl Rörsocker Strö


Garnering:
Florsocker


Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål.

Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg.

Rör i äggen.

Tryck ut degen i en smord långpanna, cirka 20 x 30 cm.

Lägg på blåbären.

Blanda samman det smälta matfettet med havregryn och socker och strö över blåbären.

Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter.

Låt svalna. Skär i rutor och dofta över lite florsocker.

Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter t ex körsbär eller plommon.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards