Foodish

Sallad med getost, nektarin & valnötter

Av Maria - 2018-01-09 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 gram fina mogna tomater ex. cocktailtomater
1 röd spetspaprika
35 gram babyspenat, finbladig sallad eller valfri blandning grönsallad ex. sommarmix
100 gram getost - salladsost, fetaost eller vit salladsost
0,5 rödlök
25 gram valnötter
1 nektarin


SALLADSDRESSING:

0,5 dl rapsolja eller olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
2 msk Dijonsenap
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar


Gör så här:

Skölj tomater och dela dem.

Lägg på ett salladsfat.
Skölj paprikan, dela och skär bort blomfästet.

Skär bort kärnor.

Strimla i bitar.

Lägg med tomaterna.
Skölj salladen och lägg på fatet.
Skär salladsosten i kuber eller dela i grova bitar för hand.

Fördela över salladen.
Skölj nektarinen.

Dela och ta bort kärnan.

Skär bort blomfästet.

Skär i kuber och sprid ut över salladen.
Skala och strimla löken samt strö den över.
Rosta valnötterna i en torr panna någon minut tills de får lite färg.

Låt dem svalna.

Strö dem över salladen.
Blanda salladsdressingen av olja, balsamvinäger, Dijonsenap, honung samt salt och peppar i en skål. Ringla över salladen precis innan servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards