Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 gram fina mogna tomater ex. cocktailtomater
1 röd spetspaprika
35 gram babyspenat, finbladig sallad eller valfri blandning grönsallad ex. sommarmix
100 gram getost - salladsost, fetaost eller vit salladsost
0,5 rödlök
25 gram valnötter
1 nektarin
SALLADSDRESSING:
0,5 dl rapsolja eller olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
2 msk Dijonsenap
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Skölj tomater och dela dem.
Lägg på ett salladsfat.
Skölj paprikan, dela och skär bort blomfästet.
Skär bort kärnor.
Strimla i bitar.
Lägg med tomaterna.
Skölj salladen och lägg på fatet.
Skär salladsosten i kuber eller dela i grova bitar för hand.
Fördela över salladen.
Skölj nektarinen.
Dela och ta bort kärnan.
Skär bort blomfästet.
Skär i kuber och sprid ut över salladen.
Skala och strimla löken samt strö den över.
Rosta valnötterna i en torr panna någon minut tills de får lite färg.
Låt dem svalna.
Strö dem över salladen.
Blanda salladsdressingen av olja, balsamvinäger, Dijonsenap, honung samt salt och peppar i en skål. Ringla över salladen precis innan servering.