Foodish

Svartrötter med brynt vitlökssmör & pinjenötter

Av Maria - 2018-03-10 07:13




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Brynt smör:

100 g smör

½ citron

1 vitlöksklyfta

Salt

Svartpeppar


Svartrötter:

½ dl pinjenötter

500 g svartrötter

1 msk salt


Till garnering:
65 g röda mangoldskott

2 msk skuren gräslök


Gör så här:
Brynt smör:

Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt, låt svalna.

Skölj citronen och riv skalet fint.

Pressa vitlöken i smöret och blanda ner citronskalet.

Ställ i kylen tills det stelnat.


Svartrötter:
Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt.

Fyll en 2 liters kastrull med vatten och pressa i citronsaften och tillsätt saltet.

Tvätta svartrötterna under rinnande kallt vatten.

Skala, dela längs med och skär rötterna i ca 10 cm långa stavar.

Lägg dem i citronvattnet så de inte mörknar.

Koka svartrötterna mjuka i citronvattnet.


Servering:
Till servering vispa smöret luftigt med elvisp.

Smaksätt med salt och peppar.


Garnering:
Servera de varma svartrötterna med pinjenötter och vispat smör, garnera med mangoldskott och gräslök.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards