Foodish

Lantbröd från Balkan

Av Maria - 2018-03-22 16:00

Antal: 1 bröd

Ugn: 225 grader, 8-10 minuter + 175-200 grader, ca 1 timme

Jäsning: ca 2 timmar + 45 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

7½ dl vatten

1 msk salt

1,2 kg (ca 2 liter) vetemjöl


Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader och häll det över den smulade jästen.

Blanda ner salt och vetemjöl och arbeta degen tills den är smidig och blank.

Låt den jäsa ca 2 timmar.


Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den.

Forma hela degen till en stor bulle och lägg den att jäsa ytterligare 45 minuter på smord plåt.


Skär några snitt i degbullen.


Grädda så här:

225 grader, 8-10 minuter, sänk värmen till 175-200 grader och låt brödet stå ganska länge i ugnen, bortåt 1 timme.

Sedan drar du ut det på luckan och penslar med vatten, stänger av ugnsvärmen och låter brödet "mogna" i ugnen ca 10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards