Foodish

Rund och söt limpa

Av Maria - 2018-03-24 12:51




Antal: 2 stycken

Ugn: 200 grader, 30-35 minuter

Jäsning: ca 40 minuter + jäsa upp


Ingredienser:
50 g jäst

5 dl vatten eller mjölk

50 g smör eller margarin

3 msk sirap

½ msk salt

½ msk anis

3 svällda och finhackade pomeransskal

5 dl rågflingor

4 dl (240 g) rågsikt

6-7 dl (360-420 g) vetmjöl


Gör så här:
Smält matfettet, häll i vätskan och värm till 37 grader.

Slå över jästen och rör om, tillsätt sirap, salt, anis och det hackade pomeransskalet.

Det vita på skalen skäres bort efter det skalen förvällts och sedan hackas de fint.

Arbeta in rågflingor och mjöl tills degen är blank och smidig.

Låt jäsa ca 40 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den, dela i två delar, forma till runda bullar och lägg på smorda plåtar att jäsa upp.


Pensla före gräddningen med ljummet vatten och strö med fågflingor.

Grädda i 200 grader, 30-35 minuter.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards