Antal: 12-14 bitar
Ugn: 175 grader, 45-50 minuter
Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
5 ägg
½ tsk salt
1 dl filmjölk
Rivet skal och saft av ½ citron
5 dl (300 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl blåbär
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Myntakvistar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget.
Rör i salt, filmjölk, citronskal och citronsaft.
Blanda 4 dl vetemjöl med bakpulver.
Blanda 1 dl vetemjöl och blåbären.
Rör först ner mjölblandningen och vänd sedan försiktigt ner bären i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål, ca 1½ liter.
Grädda mitt i ugnen 45-50 minuter.
Vispa grädden.
Rör i lemon curd.
Skär kakan i bitar och garnera med en klick lemon curd-grädde och några myntakvistar.