Antal: 2 bröd
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Jäsning: Jäsa upp + Jäsa upp
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
25 g smör eller margarin
1½ tsk salt
ca 12 dl (ca 720 g) vetemjöl
Till pensling:
Lätt vispad äggvita
Vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen, smält matfettet, slå på mjölken och värm till 37 grader.
Häll över jästen och tillsätt salt och mjöl.
Arbeta degen tills den är smidig och blank och låt jäsa upp.
Ta undan en bit av den jästa degen.
Dela resten av degen, rulla ut till 2 längder och lägg på smord plåt.
Arbeta in lite mer mjöl i degbiten, forma till 6 längder, fläta tillsammans 3 och 3 och lägg en fläta på varje bröd.
Låt bröden jäsa.
Pensla dem med äggvita och strö på vallmofrön.
Grädda i 225 grader, ca 20 minuter.