Foodish

Små tekakor

Av Maria - 2018-04-14 13:33




Antal: 12 stycken

Ugn: 250 grader, 8-10 minuter

Jäsning: dubbel storlek + lite till


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl mjölk

50 g smör eller margarin

½ tsk salt

15-16 dl (900-950 g) vetemjöl


Gör så här:

Smula jästen.

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader.

Häll detta över jästen och tillsätt salt och mjöl.

Arbeta degen blank och smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.


Ta upp degen på bakbordet och dela i 12 delar.

Kavla ut till runda, 1 cm tjocka kakor, lägg på smord plåt, nagga och låt jäsa.


Pensla med varmt vatten och grädda i 250 grader, 8-10 minuter.

Även efter gräddningen penslas kakorna med varmt vatten och får kallna i bakduk.


OBS!

Dessa tekakor passar utmärkt att göra smörgåspizza i portionsform av.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards