Antal: 12 stycken
Ugn: 250 grader, 8-10 minuter
Jäsning: dubbel storlek + lite till
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör eller margarin
½ tsk salt
15-16 dl (900-950 g) vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen.
Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader.
Häll detta över jästen och tillsätt salt och mjöl.
Arbeta degen blank och smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet och dela i 12 delar.
Kavla ut till runda, 1 cm tjocka kakor, lägg på smord plåt, nagga och låt jäsa.
Pensla med varmt vatten och grädda i 250 grader, 8-10 minuter.
Även efter gräddningen penslas kakorna med varmt vatten och får kallna i bakduk.
OBS!
Dessa tekakor passar utmärkt att göra smörgåspizza i portionsform av.